12.09.2017

Asortiman zimskih pneumatika Nokian Tyres

Zimski pneumatici Nokian WR nude maestralnu kombinaciju bezbednosti i uživanja u bezbrižnoj vožnji. Ovi vrhunski, ekološki prihvatljivi proizvodi funkcionišu pouzdano i bez iznenađenja u različitim vremenskim uslovima Centralne Evrope. 

Nokian WR A4 je vrhunski zimski pneumatik za sportske automobile koji kombinuje visokoperformantno upravljanje i pouzdano prianjanje u zimskim uslovima. Pruža balansiranu vožnju u brzo promenljivom zimskom vremenu Centralne Evrope. Nokian WR A4 brzo i precizno reaguje na upravljačke komande i buku zadržava na prijatnom nivou. Izvanredna svojstva upravljanja i prianjanja zasnovana su na inovacijama koje predstavljaju poslednju reč tehnologije. Ima ekstremno nizak otpor kotrljanja, ekonomičnu potrošnju i male emisije štetnih gasova.

 • Napredno zimsko prianjanje na suvim, mokrim i snegom pokrivenim kolovozima
 • Funkcionalne performantne lamele
 • Ekstremno stabilne i balansirane performanse pri velikim brzinama
 • Maksimalna udobnost

FOTOGRAFIJE: Nokian WR A4

 

Nokian WR D4 je šampion u prianjanju čije jedinstvene inovacije omogućavaju bezbednu i balansiranu vožnju po vlažnim i snegom pokrivenim kolovozima. Ovo je prvi vrhunski zimski pneumatik na svetu koji nudi prianjanje na vlažnoj podlozi u najboljoj, A klasi EU klasifikacije pneumatika. Nove inovacije Nokian Block Optimized Siping i Nokian Twin Trac Silica pružaju kontrolisano upravljanje, čvrsto prianjanje i superiornu ekonomičnost.

 • Do sada neviđeno prianjanje na suvim, mokrim i snegom pokrivenim kolovozima
 • Ekstremno stabilna i balansirana vožnja
 • Efikasno sprečavanje plivanja pneumatika na vodi i lapavici
 • Glatko kotrljanje čuva okolinu i gorivo

FOTOGRAFIJE: Nokian WR D4

 

Nokian WR D3, dizajniran za promenljive zimske uslove Centralne Evrope, predstavlja pametan izbor pneumatika za male i srednje velike porodične automobile i za vozače koji cene ekonomičnu i bezbednu vožnju. Sprečavanje plivanja pneumatika po lapavici predstavljalo je jedan od ključnih faktora u procesu dizajniranja: zakošena, nazubljena prednja ivica blokova gazeće površine odbacuje vodu i lapavicu od brazdi pneumatika. Cool Touch dizajn lamela na ovom pneumatiku minimalizuje trenje i emitovanje toplotne energije usled nepotrebnog pomeranja lamela. Glatko kotrljanje pneumatika podrazumeva manju potrošnju goriva i smanjenje emisija ugljen-dioksida.

 • Pouzdan na mokrim, suvim i snegom pokrivenim kolovozima
 • Efikasno sprečavanje plivanja pneumatika na vodi i lapavici
 • Glatko kotrljanje čuva okolinu i gorivo

FOTOGRAFIJE: Nokian WR A3 i D3

 

Nokian WR SUV 3 - Neprevaziđene performanse na snegu i lapavici

Prvi zimski pneumatik na svetu sa ocenom AA, Nokian WR SUV 3 (veličina 265/50 R19 V) je prvi zimski pneumatik koji je po EU klasifikaciji dobio najvišu oznaku A klase za ekonomičnu potrošnju i prianjanje na mokrim površinama. Ovaj originalni zimski SUV pneumatik može da skrati zaustavni put za do 18 metara na mokrom kolovozu i da smanji potrošnju goriva za do 0,6 l/100 km. Poseduje gumenu smesu Nokian Twin Trac SUV Silica namenjenu zahtevnoj SUV upotrebi, kao i tehnologiju aramidnog bočnog zida Nokian Aramid Sidewall. One vozačima obezbeđuju uživanje u najfinijem prianjanju na snežnim i mokrim površinama i ekonomičnu potrošnju goriva, kao i precizno upravljanje uz odličnu trajnost.

 

Visokoperformantni SUV pneumatik Nokian WR SUV 3 odlično se snalazi u raznovrsnim zimskim uslovima Evrope i ima odlično zimsko prianjanje i odličan odziv na upravljačke komande. Zimski pneumatik Nokian WR SUV 3 efikasno se suprotstavlja plivanju pneumatika na vodi i lapavici i pouzdano izlazi na kraj sa svim iznenađenjima koja zima može da priredi. Glatko se kotrlja i podjednako dobro zadržava balans na snegu, lapavici kao i na suvim kolovozima.

 • Veoma efikasno sprečava plivanje pneumatika na vodi i lapavici
 • Odlična upravljivost kako na snežnim tako i na suvim površinama
 • Ekstremno prianjanje na mokrim površinama
 • Osećaj stabilne vožnje u svim okolnostima

FOTOGRAFIJE: Nokian WR SUV3

 

Nokian WR C3 savladava ekstremne zimske uslove zahvaljujući preciznom zimskom prianjanju. Ova efikasna guma je dizajnirana za raznovrsnu primenu na dostavnim i kombi vozilima, bezbedna je, izdržljiva i lako se vozi po gradskim ulicama i seoskim putevima Centralne Evrope. Pored udobnosti vožnje kao kod putničkih automobila i veoma niskog otpora kotrljanja, Nokian WR C3 optimizuje bezbednosne karakteristike upravljanja na ledu, snegu i mokrom kolovozu.

 • Maksimalna zimska bezbednost i udobnost
 • Precizno i stabilno upravljanje
 • Izvanredna izdržljivost čak i pod velikim opterećenjem

FOTOGRAFIJE: Nokian WR C3

 

Nokian Weatherproof - Prevazilazi zahteve svih godišnjih doba

 

Pneumatici Nokian Weatherproof pružaju prvoklasnu bezbednost, visoke performanse i izdržljivost za celogodišnje korišćenje. Ova nova paleta pneumatika za sve vremenske uslove kombinuje pouzdanu zimsku bezbednost sa preciznom stabilnošću vožnje i čvrstim upravljanjem svojstvenom zimskim pneumaticima Nokian. Sve veličine imaju simbol pahuljice (3PMSF) koja označava da su pneumatici zvanično odobreni za zimsku upotrebu. Glatko kotrljajući pneumatici Nokian Weatherproof takođe smanjuju potrošnju goriva i emisije CO2.

Kolovozi pod snegom

 • Zadržava fleksibilnost na niskim temperaturama, pruža čvrsto prianjanje i precizno kočenje na snegu.

Mokri kolovozi

 • Efikasno sprečava plivanje pneumatika na vodi i lapavici i omogućava momentalno zaustavljanje na mokrim kolovozima.

Suvi kolovozi

 • Ekstremna stabilnost i prianjanje, čak i pri velikim brzinama na suvim kolovozima.

Izdržljivost tokom cele godine

 • Smesa gazeće površine odlično funkcioniše u širokom temperaturnom opsegu i može da izdrži ozbiljno habanje čak i po vrelom letnjem vremenu.

FOTOGRAFIJE: Nokian Weatherproof

  

Nokian Weatherproof SUV

Komforni i izdržjivi pneumatik Nokian Weatherproof SUV pruža odličnu upravljivost na snegu, čistim kolovozima pa čak i po uvek podmukloj lapavici. Smesa gazeće površine dizajnirana je za moćnije SUV automobile. Tih i ekonomičan u svim godišnjim dobima.

FOTOGRAFIJE: Nokian Weatherproof SUV

 

Nokian Weatherproof C

Snažni pneumatik Nokian Weatherproof C velika opterećenja točkova trpi čvrsto i na balansiran način. Ovaj visokoperformantni pneumatik za sve vremenske uslove je izuzetno izdržljiv i ima šaru koja osigurava ravnomerno habanje. Veoma dobro funkcioniše na lapavici i snegu. Nokian Weatherproof C ima različite modele gazeće površine, za veća vozila i za manja opterećenja. Simetrična, strelasta šara gazeće površine namenjena dostavnim vozilima garantuje dobro prianjanje na mokrim i snežnim površinama. Za lakša kombi vozila, prilagođena asimetrična šara smanjuje rizik od plivanja pneumatika na vodi i povećava udobnost.

FOTOGRAFIJE: Nokian Weatherproof C

 

FOTOGRAFIJE SVIH NOKIAN PNEUMATIKA i DRUGI MATERIJALI: Sala za javna saopštenja Nokian Tyres

 

Kontakt

Za više informacija obratite se:

Jaroslav Nálevka, PR menadžer za McCann Prague, 00420 725 865 874,

 jaroslav.pr@mccann.cz

Zuzana Michalová, PR menadžer za Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855,

zuzana.michalova@nokiantyres.com

Arhiva novosti