26.09.2017

Kompanija Nokian Tyres uvrštena u Svetski indeks održivosti DJSI

Kompanija Nokian Tyres uvrštena je u Svetski indeks održivosti Dow Jones DJSI. Ukupnim rezultatom održivosti koji je gotovo dvostruko viši od industrijskog proseka, Nokian Tyres u ocenjivanju 2017. godine znatno popravlja svoje rezultate. Rezultat kompanije Nokian Tyres od 78 poena bio je samo jedan poen iza najbolje svetske kompanije u industriji pneumatika. 

„Naši zaposleni su uradili odličan posao u pogledu poboljšavanja svih aspekata održivosti u našoj kompaniji. Našu odlučnost da budemo pioniri održivosti u industriji pneumatika demonstriraju naši bezbedni i ekološki proizvodi kao i naše uvođenje u Svetski indeks DJSI. Nesumnjivo idemo u dobrom pravcu, a uslovi za dalje unapređivanje našeg poslovanja su sjajni”, kaže predsednica i izvršna direktorka Hille Korhonen

Kompanija Nokian Tyres radi na dugoročnom razvoju korporativne društvene odgovornosti u pogledu svojih proizvoda, poslovanja kompanije i cele industrije pneumatika. Kompanija od 2012. godine objavljuje izveštaje o održivom poslovanju u skladu sa međunarodnim smernicama globalne inicijative za izveštavanje. Konkretni ciljevi održivosti kompanije Nokian Tyres za 2020. godinu uključuju, između ostalog, znatno smanjenje otpora kotrljanja kod svojih proizvoda, smanjenje emisija CO2 u proizvodnji za 20% i sprovođenje revizije svih prerađivača prirodne gume. Kompanija namerava da nastavi da ulaže napore u svim oblastima održivosti. 

Lista najodrživijih kompanija sveta – uključujući Nokian Tyres 

Indeks održivosti Dow Jones (DJSI) predstavlja godišnju procenu održivosti velikih javnih kompanija od strane švajcarske kompanije RobecoSAM. Za investitore je to veoma cenjena, sveobuhvatna procena korporativne održivosti. RobecoSAM procenjuje održivost u odnosu na finansijske, društvene i ekološke kriterijume. Nezavisna procena od strane međunarodne kompanije zainteresovanim stranama – klijentima, investitorima i zaposlenima – pruža pouzdan opis održivosti poslovanja kompanije. 

2017. godine kompanija RobecoSAM pozvala je gotovo 3.500 najvećih svetskih javnih kompanija iz preko 47 zemalja da učestvuju u proceni održivosti. Na osnovu te procene, prvih 10% među ovim kompanijama uključeno je u indeks najodrživijih kompanija na svetu. Pored kompanije Nokian Tyres, u Svetski indeks DJSI uključeno je još šest kompanija iz Finske. U sektoru automobilskih komponenti, Nokian Tyres je jedina nordijska kompanija uključena u Svetski indeks DJSI.

 

Pročitajte više o održivom radu kompanije Nokian Tyres. 

 

Dodatne informacije:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,

 jaroslav.pr@mccann.cz

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, zuzana.michalova@nokiantyres.com

Arhiva novosti