11.01.2018

Nokian Heavy Tyres investicijom od 70 miliona evra u fabriku u Nokiji povećava proizvodni kapacitet za 50%

Nokian Heavy Tyres Ltd, deo grupe Nokian Tyres, povećaće svoj proizvodni kapacitet za 50% investiranjem oko 70 miliona evra u fabriku u Nokiji tokom naredne tri godine. Povećanje kapaciteta omogućiće angažovanje oko 50 novih radnika za rad na proizvodnji industrijskih pneumatika. 

„Međunarodno tržište industrijskih pneumatika se pozitivno razvija i naša prodaja raste. Želimo da podržimo i rast naših klijenata povećanjem proizvodnih kapaciteta u našoj postojećoj fabrici u Nokiji u Finskoj. Nokija je prirodni izbor lokacije zbog stručne radne snage i mogućnosti proizvodnje visokokvalitetnih proizvoda u modernizovanoj fabrici,” kaže Manu Salmi, potpredsednik kompanije Nokian Heavy Tyres. 

Cilj nam je da povećamo maksimalni kapacitet proizvodnje industrijskih pneumatika sa otprilike 20 miliona kg na 32 miliona kg. 

Takođe, kompanija Nokian Heavy Tyres Ltd je sa lokalnim sindikatom potpisala sporazum kojim se predviđa povećanje konkurentnosti kroz fleksibilnost. Tim sporazumom se radnici motivišu na razvijanje višestrukih veština. Sporazum ostaje na snazi do kraja 2020. godine. 

„Želimo da ostvarimo rast uz fokusiranost na korisnički servis, bezbednost i kvalitet. Ovaj važan korak preduzimamo zajedno sa našim posvećenim radnicima,” kaže Salmi

Nokian Heavy Tyres – specijalističko iskustvo sa severa 

Proizvodni razvoj kompanije Nokian Heavy Tyres proizilazi iz 80-godišnjeg iskustva na polju zimskih pneumatika i temeljnog razumevanja ekstremnih uslova. Kompanija Nokian Heavy Tyres je globalni lider u proizvodnji pneumatika za šumarstvo i njeno iskustvo sa promenljivim vremenskim uslovima, žestokim prirodnim okruženjem severa i dugoročnim proizvodnim naporima fokusiranim na pažljiv odabir komponenti proizvoda učinili su kompaniju Nokian Heavy Tyres jednim od vodećih svetskih proizvođača specijalnih pneumatika. Proizvodi kompanije Nokian Tyres poznati su po ekstremno visokom kvalitetu koji garantuje dugotrajnost i pouzdano funkcionisanje u raznim uslovima i namenama.

Arhiva novosti