25.04.2016

Nokian Line je ocenjen kao „dobar“ na ADAC testiranju letnjih pneumatika za 2016. godinu

„Dobre strane: + veoma izbalansiran, + posebno dobar na suvim kolovozima, + dobar na mokrim kolovozima, + prilično niska potrošnja goriva“ prema proceni nemačkog automobilskog kluba ADAC za Nokian Line letnji pneumatik veličine 185/65 R15 H za male i kompaktne automobile. Automobilski klubovi TCS iz Švajcarske i ÖAMTC iz Austrije daju „odlične preporuke“ za Nokian Line.

ADAC preporučuje Nokian zLine ističući kako ovaj pneumatik ima „prilično nisku potrošnju goriva“ na testu letnjih guma za 2016. ovog automobilskog kluba za automobile srednje klase sa veličinom guma 225/45 R 17 Y. Nokian zLine je ocenjen kao „dobar“ za kriterijume testa „suvi kolovoz“, „potrošnja goriva“ i „habanje“. Opšta ocena klubova TCS i ÖAMTC je „preporučeno“.

Pneumatik Nokian zLine sa sportskim karakteristikama je dobio „odlične preporuke“

„Odlične preporuke“ za sportski pneumatik Nokian zLine, rezultat je testa letnjih guma za 2016. koji su organizovali nemački časopis o automobilizmu „Auto Zeitung“ i organizacija za tehničku inspekciju GTÜ . Nokian zLine vozi bezbedno i predvidljivo na mokrim kolovozima. „Nizak otpor pri kotrljanju je jedna od jačih strana Nokian zLine pneumatika“.

Nokian Weatherproof pneumatik za sve vremenske uslove je ocenjen kao „dobar +“

Nokian Weatherproof pneumatik za sve vremenske uslove je generalno ocenjen kao „dobar +“, te je dobio preporuku časopisa „GUTE FAHRT“ i osvojio 2. mesto na testu pneumatika za sva godišnja doba za 2016. koji je organizovao nemački časopis o automobilizmu „GUTE FAHRT“. „Veoma dobar“ u zimskoj kategoriji sa najboljom vučom i najboljim kočenjem po snegu. Nokian Weatherproof pokazuje dobre i uravnotežene performanse na suvim kolovozima, a kočnice dobro rade na mokrim površinama kolovoza. Rezultat testa za akvaplaning je „veoma dobar“. Otpor pri kotrljanju je takođe „veoma dobar“.

ADAC, TCS i ÖAMTC su testirali 32 letnja pneumatika veličina 185/65 R15 H i 225/45 R 17 Y u skladu sa strogim kriterijumima i zahtevima. 14 letnjih pneumatika veličine 225/45 R 17 se takmičilo u testu koji je organizovao „Auto Zeitung“. Časopis „GUTE FAHRT“ je poredio 9 pneumatika veličine 205/55 R 16.

Arhiva novosti