17.03.2019

Novi Nokian WR Snowproof – bezbrižnost na zimskim putevima

Novi Nokian WR Snowproof je bezbedan i pouzdan zimski pneumatik posebno konstruisan za centralnoevropske vozače putničkih automobila. Najvažnija karakteristika ovog pneumatika je neprevaziđena zimska bezbednost koja vozačima pruža bezbrižnost u slučaju iznenadnih snežnih padavina i vožnje po kolovozu pokrivenom lapavicom. 

Neočekivane promene zimskog vremena u poslednje vreme sve su češće širom Evrope. Nokian WR Snowproof je novi vrhunski zimski pneumatik napravljen tako da pruža najveću moguću bezbednost na putovanjima u promenljivim zimskim uslovima. Bilo da se vozite po gradu, autoputem ili živopisnim planinskim putevima, ovaj pneumatik vam pruža izuzetnu kombinaciju prvoklasnog prianjanja i predvidivog i balansiranog upravljanja u cilju zadovoljavanja potreba centralnoevropskih vozača u zimskom periodu. 

Prema anketi potrošača koju je sprovela kompanije Nokian Tyres, skoro 60% vozača u Centralnoj Evropi navelo je specijalizovane zimske pneumatike kao najvažniji deo bezbednosne opreme automobila tokom zime. U istoj anketi, skoro 70% ispitanika navelo je dobro prianjanje i upravljanje kao najvažnije karakteristike zimskog pneumatika, dok su bezbednost u ekstremnim uslovima poput snega i prianjanje na putevima pokrivenim lapavicom uvršteni u najbitnije tri karakteristike.*

Koncept „Alpine Sense Grip” – Izuzetno zimsko prianjanje, ugodno upravljanje

Novi Nokian WR Snowproof pruža izuzetno zimsko prianjanje na snegu, lapavici i mokrim putevima – ta karakteristika je za mnoge vozače očekivana, ali vrlo često i neophodna. Čvrsto prianjanje zasnovano je na novom konceptu Alpine Sense Grip, a zahvaljujući jedinstvenoj gumenoj smesi Alpine Grip pneumatik dobro funkcioniše u širokom temperaturnom opsegu, od blagih do ledenih zimskih uslova. Kod ovog vrhunskog ekološkog pneumatika, svaki blok gazeće površine i svaka lamela imaju posebnu ulogu u pružanju bezbedne i ugodne vožnje. Upravljanje je balansirano i lako se kontroliše čak i u neočekivanim situacijama. Nokian WR Snowproof poseduje veoma nizak otpor kotrljanja, što utiče na smanjenje potrošnje goriva i emisija štetnih gasova.

– Skretanje na putevima pod lapavicom i iznenadne promene trake, na primer, radi izbegavanja životinja, predstavljaju izazove za vozače. U skladu sa našom razvojnom filozofijom, novi Nokian WR Snowproof ponaša se kao sigurnosni pojas, maksimalno povećava bezbednost u ekstremnim situacijama. Ostaje upravljiv i pouzdan na granicama prianjanja. Naš koncept „Alpine Sense Grip” omogućava našim zimskim pneumaticima da se prilagode varijacijama vremenskih uslova i pruže preko potrebno prianjanje i kontrolu u najekstremnijim situacijama, čak i pre aktiviranja elektronskih sistema bezbednosti, kaže Marko Rantonen, šef razvoja proizvoda u kompaniji Nokian Tyres.

Paleta svestranih vrhunskih pneumatika biće dostupna od jeseni 2019. godine

Novi pneumatik nudi se u brzinskim kategorijama Q (160 km/h), T (190 km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) i W (270 km/h) a široki raspon veličina pokriva 55 artikala od 16 do 20 inča. Novi Nokian WR Snowproof naći će se u prodaji na jesen 2019. godine. Paleta svestranih zimskih pneumatika Nokian Tyres za putničke automobile takođe uključuje i Nokian WR D4 i Nokian WR A4. Opsežan izbor veličina za savremene modele automobila pokriva gotovo 150 artikala. 

Nokian WR Snowproof je razvila kompanija Nokian Tyres, najseverniji svetski proizvođač pneumatika i izumitelj prvog zimskog pneumatika. Kompanija drži preko stotinu patenata u oblasti zimske bezbednosti i globalni je lider u bezbednosti i održivosti.

Nokian WR Snowproof – bezbrižnost na zimskim putevima 

  • Prvoklasno prianjanje na putevima pokrivenim snegom, lapavicom ili vodom
  • Predvidiva i balansirana vožnja
  • Glatko kotrljanje štedi gorivo i čuva životnu sredinu 

 

Pročitajte celo saopštenje na https://www.nokiantyres.com/company/news-article/new-nokian-wr-snowproof-peace-of-mind-for-wintry-ways/

 

Preuzmite fotografije proizvoda i video materijal

* Anketa o zimskim pneumaticima 2019. godine. Podaci su zasnovani na internet anketi koju je u periodu decembar 2008 – januar 2019. godine sprovela kompanija Nokian Tyres u saradnji sa istraživačkom agencijom YouGov. Anketa je sprovedena u pet zemalja (Nemačka, Poljska, Češka, Italija i Francuska) na uzorku od 500–2.000 ispitanika iz svake zemlje.

Arhiva novosti