21.09.2017

Ulaganje u budući rast: Izgradnja treće fabrike kompanije Nokian Tyres počinje u Severnoj Americi

Kompanija Nokian Tyres priredila je ceremoniju polaganja kamena temeljca u znak početka radova na izgradnji svoje treće fabrike. Ova nova fabrika će biti prvi proizvodni pogon kompanije u Severnoj Americi.

Nova grinfild fabrika biće locirana u Dejtonu (okrug Rej) u državi Tenesi, SAD. Godišnji kapacitet fabrike biće 4 miliona pneumatika uz mogućnost proširenja u budućnosti. Na istoj lokaciji biće smešten i distributivni centar sa skladištem kapaciteta 600.000 pneumatika. Početak izgradnje je planiran za početak 2018. godine a prvi pneumatici treba da budu proizvedeni 2020. godine.

„Investicija kompanije Nokian Tyres u Tenesiju predstavlja podršku našim razvojnim ambicijama i posvećenost opsluživanju naših kupaca na tržištu Severne Amerike,” kaže Hile Korhonen, predsednica i izvršna direktorka kompanije Nokian Tyres.

Tokom ceremonije Korhonen je potvrdila ambiciju kompanije da u narednih pet godina udvostruči prodaju na prostoru Severne Amerike. Takođe je istakla da je cilj kompanije Nokian Tyres da bude lider održive proizvodnje u industriji pneumatika kao i da osigura da kompanija bude najpoželjniji poslodavac u širim zajednicama koje opslužuje.

Rastući globalni portfolio proizvoda, unapređena briga o potrošačima

Prvi pneumatici će u novoj fabrici biti proizvedeni 2020. godine. Fabrika će prevashodno biti fokusirana na rastuću paletu pneumatika za laka dostavna vozila i automobile tipične za Severnu Ameriku. Ukupan proizvodni kapacitet od 4 miliona pneumatika biće dostignut do 2022. godine što će kompaniji Nokian Tyres omogućiti da zadovolji rastuću potražnju širom Severne Amerike. Korisnička podrška biće unapređena skraćivanjem vremena isporuke i povećanjem fleksibilnosti. Pored efikasnijeg opsluživanja severnoameričkih potrošača, fabrika u Dejtonu će takođe osloboditi kapacitete u ostalim fabrikama kako bi mogle da isprate rast tržišta.

„Ulažemo u budući razvoj. Prema procenama, ukupna prodaja će nastaviti da raste i biće nam potrebni dodatni proizvodni kapaciteti. Sve tri fabrike će igrati važne uloge u razvojnom planu kompanije Nokian Tyres, zadovoljavajući potrebe različitih tržišnih oblasti,” kaže Pontus Stenberg, potpredsednik zadužen za prodaju. „Bićemo u mogućnosti da ojačamo našu globalnu konkurentsku poziciju uvođenjem najsavremenije tehnologije. Takođe, povećanje proizvodnih kapaciteta omogućiće nam da smanjimo vreme isporuke, da proširimo portfolio proizvoda i da učvrstimo sposobnost da opslužujemo naše klijente širom sveta,”Stenberg navodi.

 

Više informacija:www.nokiantyres.com/daytonfactory

Dodatne informacije:

https://nokiantyres.studio.crasman.fi/bank/public_press_room/launch_material_for_press_events/3f

http://news.cision.com/nokian-tyres/i/nokian-tyres-dayton-factory-infographic-en,c2227086

 

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, jaroslav.pr@mccann.cz

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, zuzana.michalova@nokiantyres.com 

Arhiva novosti