Usluga za sistem klimatizacije

 

I klima zahteva redovno održavanje da bi radila pouzdano i efikasno. Samo obučeno osoblje može da obavlja održavanje sistema klimatizacije.

 

Opis usluge

•Klima povećava udobnost i bezbednost vožnje. Udobnost u vožnji, odgovarajuća temperatura i vlažnost vazduha utiču na vozača. Svakodnevno upravljanje klimom i njeno korišćenje je vrlo jednostavno, ali i klima zahteva redovno održavanje da bi radila pouzdano i efikasno.
•Klima je razvijena u cilju smanjenja i eliminisanja uticaja vlage i vrućine, kao i prečišćavanja vazduha u unutrašnjosti automobila. Klimatizacija u automobilu je zatvoren sistem u kom rashladno sredstvo cirkuliše uz pomoć kompresora, na isti način kao kod kućnog frižidera.
•Oko 10% do 15% rashladnog sredstva će svake godine iscuriti iz sistema. Proizvođači automobila obično preporučuju servisiranje klime na svake 2 godine da bi sistem zadržao dobre performanse. Smanjenje količine rashladne tečnosti opterećuje kompresor, što dovodi do povećanja potrošnje goriva. Takođe, sistem koji neispravno funkcioniše koristi više snage motora.