18.01.2018

Još veća izdržljivost: Nokian Tyres proširuje upotrebu aramidne tehnologije na pneumatike za kombije i kamp-vozila

Tehnologija aramidnih bočnih zidova kompanije Nokian Tyres dizajnirana je za pružanje veće izdržljivosti u zahtevnim uslovima. Dodatna izdržljivost koju omogućava ovaj izum sada je dostupna i profesionalnim vozačima i kamperima, jer se upotreba aramidne strukture bočnog zida, koja se sastoji od izdržljivih aramidnih vlakana, proširuje na pneumatike kompanije Nokian Tyres za kombije i kamp-vozila. 

Tehnologija aramidnih bočnih zidova omogućava bezbrižnu vožnju 

Pneumatici kombija i kamp-vozila su često izloženi teškim uslovima. To su teška vozila i često se voze pod punim opterećenjem po lošim putevima, šljunku i preko bankina. Pneumatici moraju da nose čitavu težinu vozila i da pružaju bezbedno i stabilno upravljanje u svim okolnostima. 

- Želimo da vozačima kombija i kamp-vozila ponudimo istu izdržljivost koja je već na raspolaganju korisnicima naših pneumatika za SUV i laka transportna vozila. Pored zaštite od iznenadnih neplanskih troškova prouzrokovanih oštećenjem pneumatika, aramidna vlakna će takođe osigurati da teret bez problema stigne do svoje destinacije, kaže Petri Niemi, šef proizvodnog i cenovnog menadžmenta kompanije Nokian Tyres. 

Aramidna vlakna smanjuju troškove i omogućavaju bezbrižnost 

Ivice bankina i udarne rupe mogu ozbiljno da oštete pneumatik. Oštećenje bočnog zida obično zahteva zamenu i kupovinu novog pneumatika. 

Čvrsto jezgro bočnog zida sa aramidnom tehnologijom čine aramidna vlakna koja se nalaze u inovativnoj strukturi bočnog zida. Isti materijal koristi se i u avijaciji i vojnoj industriji. Aramidna vlakna ojačavaju bočni zid kako bi ga učinila još otpornijim na spoljne udarce, posekotine i ulubljenja. 

Tehnologija aramidnih bočnih zidova je već nekoliko godina u upotrebi kod SUV pneumatika kompanije Nokian Tyres. Ova tehnologija se sada koristi kod svih tržišno dostupnih proizvoda za kombije i kamp-vozila. 

Proizvodi koji od 1.1.2018. koriste tehnologiju aramidnih bočnih zidova: 

Nokian WR C3

Nokian cLine Van

Nokian cLine Cargo

Nokian Weatherproof C

 

Proizvodi koji takođe koriste tehnologiju aramidnih bočnih zidova: 

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV (novo)

Nokian WR SUV 4 (novo)

Nokian Hakkapeliitta 9 SUV

Nokian Hakkapeliitta 8 SUV

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV

Nokian Line SUV

Nokian Weatherproof SUV

Nokian WR SUV 3

Nokian zLine SUV

Nokian Hakkapeliitta LT2

Nokian Rockproof

Nokian Rotiiva HT

Nokian Rotiiva AT

Nokian Rotiiva AT Plus

Nokian zLine A/S SUV

 

Dosad neviđena izdržljivostpogledajte video

Pogledajte - evo kako funkcioniše tehnologija Nokian aramidnog bočnog zida

Nokian Tyres – najseverniji proizvođač pneumatika na svetu

Arhiva novosti