07.03.2019

Napreduje izgradnja jedne od najsavremenijih fabrika u industriji pneumatika

Kompanija Nokian Tyres ostvarila je značajan napredak u svom prvom proizvodnom pogonu u Severnoj Americi i na dobrom je putu da 2020. godine započne komercijalnu proizvodnju pneumatika u novoj fabrici. Eksterijer tornja za mešanje i zgrade proizvodnog pogona u najvećoj meri je završen, a radnici trenutno ugrađuju najsavremeniju proizvodnu opremu u ovu fabriku u Dejtonu. Nivo automatizacije učiniće ovu fabriku jednim od najnaprednijih pogona za proizvodnju pneumatika. 

„Zadovoljni smo napretkom koji smo ostvarili i nastavljamo sa radom kako bismo u roku završili izgradnju,” kaže menadžer kompanije Nokian Tyres zadužen za projektovanje i izgradnju proizvodnih pogona Dejvid Korda. „Privilegija je sarađivati sa toliko iskusnih partnera na ovom projektu.” 

Proizvodni pogon vredan 360 miliona dolara prostiraće se na preko 77.000 kvadratnih metara i usluživaće korisnike širom Sjedinjenih Država i Kanade, udvostručujući posvećenost kompanije Nokian Tyres bezbednim i održivim proizvodima i procesima. Na gradilištu je svakodnevno oko 200 radnika koji grade prvi proizvodni pogon kompanije Nokian Tyres u Severnoj Americi i usput daju doprinos lokalnoj privredi. 

Fabrika u Dejtonu biće glavni pokretač ka cilju kompanije da do 2023. godine udvostruči prodaju u Severnoj Americi. Fabrika će biti specijalizovana za proizvodnju univerzalnih pneumatika za automobile i lake kamione tipične za Severnu Ameriku. Uz povećanje proizvodnog kapaciteta, ova fabrika će takođe povećati skladišni kapacitet kompanije i tako joj omogućiti da zadovolji rastuću potražnju na severnoameričkom tržištu. Pored proizvodnje četiri miliona pneumatika godišnje, Nokian Tyres će moći i da uskladišti do 600.000 pneumatika u distributivnom centru u sklopu fabrike. 

Kompanija je u februaru 2019. godine pokrenula prvi krug zapošljavanja za fabriku u Dejtonu. Cilj je zapošljavanje oko 50 radnika početkom 2019. godine i do 150 radnika do kraja godine. Članovi tima proći će intenzivnu obuku u novoj fabrici i u evropskim proizvodnim pogonima kompanije Nokian Tyres. 

Fabrika u Dejtonu biće komplementarna već postojećim proizvodnim pogonima kompanije Nokian Tyres u Rusiji i Finskoj i omogućiće joj da ostvari snažnije prisustvo na globalnom tržištu. Prošireni obim proizvodnje omogućiće svakom od kompanijinih globalnih pogona da proizvodnju pneumatika prilagodi potrebama ciljnog tržišta, što će dovesti do unapređenja palete proizvoda i pružanja još boljih usluga korisnicima. 

Više informacija o fabrici na NokianTyres.com/DaytonFactory.

Arhiva novosti