05.12.2017

Nokian Tyres jača saradnju sa proizvođačima automobila u Centralnoj Evropi

BMW grupa je uvrstila zimske pneumatike Nokian WR D4 u originalnu opremu za BMW X1. Ovaj SAV (vozilo za sportske aktivnosti) visokih performansi koristi Nokian WR D4 u veličini 225/55 R17 97H.

Nokian WR D4 je nova generacija zimskih pneumatika razvijenih od strane Nokian Tyres za zimske uslove Centralne Evrope. Pružaju odlično prianjanje i dobru upravljivost čak i pri velikim brzinama. Ovaj pneumatik ispunjava striktne uslove BMW grupe i predstavlja bezbedan i elegantan izbor za vozače koji cene kvalitet.

Pneumatik Nokian WR D4 je morao da prođe temeljan program ispitivanja BMW grupe da bi bio uvršten u originalnu opremu ovog proizvođača automobila. Time se osigurava da pneumatik na optimalan način poboljšava upravljanje vozila i da omogućava vozaču da iskoristi maksimalne performanse vozila i pneumatika.

Nokian Tyres već dugo aktivno sarađuje sa proizvođačima automobila, pogotovo u nordijskim zemljama. Saradnja sa BMW grupom proširuje te aktivnosti i učvršćuje poziciju kompanije Nokian Tyres u Centralnoj Evropi. Centralna Evropa je najveće svetsko tržište zimskih pneumatika i samim tim jedno od najvažnijih područja rasta za Nokian Tyres.

„Saradnja sa BMW grupom pokazuje da kao najseverniji proizvođač pneumatika na svetu uživamo poštovanje i da se kvalitet naših proizvoda ceni. Ovo je za nas veoma važan korak u pogledu razvoja aktivnosti vezanih za originalnu opremu i napredovanja poslovanja,” kaže prodajni direktor grupe u Nokian Tyres, Markus Honkala.

Zimski pneumatici koje Nokian Tyres dostavlja za BMW proizvode se u fabrici u gradu Nokija u Finskoj – na mestu gde je pre 80 godina stvoren prvi zimski pneumatik.

Arhiva novosti