02.11.2017

Nokian Tyres ponovo ostvaruje uspeh na nezavisnim evropskim testovima zimskih pneumatika

Nokian WR D4 je fantastičan zimski pneumatik za sneg sa veoma niskom potrošnjom goriva

Nemački auto-moto klub ADAC dodelio je pneumatiku Nokian WR D4 veličine 215/65 R16 deljeno drugo mesto na testiranju u kom je učestvovalo 16 pneumatika različitih proizvođača. Njegovo savršeno prianjanje i izvanredna vuča na snegu bili su glavni parametri zaslužni za visoku ocenu pneumatika Nokian WR D4, proizvedenog od strane najsevernijeg svetskog proizvođača pneumatika, Nokian Tyres. ADAC je takođe pohvalio i njegove dobre performanse na suvim kolovozima i nisku potrošnju goriva. 

Italijanski časopis Al Volante koji je testirao 6 različitih brendova vrhunskih pneumatika u veoma popularnoj veličini 205/55 R16 kod pneumatika Nokian WR D4 prepoznao je upravo te kvalitete, dodelivši mu Zlatnu medalju za nisku potrošnju goriva kao i Srebrnu medalju za efikasnost na putevima pod snegom i još jednu Srebrnu medalju za izvanredne performanse pri kočenju na suvom. 

Zimski pneumatik Nokian WR D4 takođe je dobro ocenjen na testovima austrijskog kluba ÖAMTC i švajcarskog kluba TCS, ovoga puta u drugoj veličini, 195/65 R15, za manja vozila. Vožnja na putevima pod snegom po brzo promenljivim centralnoevropskim vremenskim uslovima za Nokian WR D4 je bukvalno dečija igra. Ovaj pneumatik je i šampion u prianjaju zahvaljujući specijalnoj gumenoj smesi, modernim tehnologijama i drugim inovacijama. 

U Švedskoj je Nokian WR D4 ostvario pobedu na testu časopisa Teknikens Värld koji je testirao zimske pneumatike za centralnoevropske uslove u veličini 205/60 R16. Prema ovom časopisu, Nokian WR D4 je bez sumnje izvanredan zimski pneumatik i na vlažnim i na suvim površinama. Ovaj pneumatik je takođe ostvario najbolji rezultat za upravljivost na snegu.

 

Čak i univerzalni pneumatik Nokian Weatherproof može da se izbori sa snegom

Automobilistički časopis Automobilisimo je Nokian Weatherproof proglasio za najbolji univerzalni pneumatik za ovogodišnju zimsku sezonu. Ocenjivano je ukupno sedam univerzalnih pneumatika koje je ovaj časopis podvrgao različitim testovima u suvim i vlažnim uslovima, i naravno, na snegu. Nokian Weatherpoof u veličini 225/45 R 17 osvojio je žiri pre svega svojim stabilnim reakcijama na upravljanje i malim otporom kotrljanja. Ove i još neke karakteristike dobile su pohvale žirija koji je ovaj univerzalni pneumatik poredio sa pouzdanim zimskim pneumaticima različitih proizvođača. Pneumatici Nokian Weatherproof pružaju prvoklasnu bezbednost, maksimalne performanse i izdržljivost za celogodišnje korišćenje. Obeleženi su simbolom snežne pahuljice 3PMSF koji označava pouzdanost upotrebe u zimskim uslovima. Ovaj pneumatik kombinuje bezbednost u zimskim uslovima sa preciznom stabilnošću upravljanja i stabilnom kontrolom letnjih pneumatika brenda Nokian Tyres. 

Univerzalni pneumatik Nokian Weatherproof ostvario je izvanredne rezultate i u Nemačkoj. Nakon prošlogodišnjeg osvajanja prvog mesta u testu ACE Lenkrad, časopis Auto Bild Allrad uključio ga je u svoje poređenje, gde je testirano osam univerzalnih pneumatika namenjenih SUV vozilima. Nokian Weatherproof se plasirao na treće mesto sa ocenom „Dobar” u veličini 225/50 R17. U odnosu na konkurenciju ostvario je najbolje rezultate na snegu, a u tom aspektu bio je uporediv čak i sa standardnim zimskim pneumaticima. Pored toga, izuzetno se pokazao na vlažnim kolovozima i dobio je poene za nizak nivo buke. 

Zimski i univerzalni pneumatici kompanije Nokian Tyres izvanredne rezultate su ostvarili i zahvaljujući temeljnom ispitivanju u centru Ivalo, najsevernijem opitnom centru lociranom u Finskoj. „Ovde, iznad polarnog kruga, prirodni uslovi nam omogućavaju da zimske pneumatike testiramo tokom pet meseci u godini. Temperature se kreću znatno ispod tačke smrzavanja, a u proleće razlika između dnevnih i noćnih temperatura dostiže neverovatnih 40 stepeni Celzijusa. Takvi prirodni uslovi omogućavaju nam da obavljamo ekstremno testiranje naših pneumatika, zahvaljujući čemu možemo da poboljšavamo i unapređujemo njihove performanse,” kaže Mati Mori, direktor tehničkog korisničkog servisa u Nokian Tyres.

Arhiva novosti